Infosessies voor aanvraag en opstart lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie

item_left

Photo by Chris Montgomery on Unsplash

item_right

Infosessies voor aanvraag en opstart lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie

Vormingstraject
Fri - 13/05/2022 - 10:00 to Mon - 23/05/2022 - 16:00

Photo by Chris Montgomery on Unsplash

Afbeelding via Chris Montgomery via Unsplash

De coronapandemie en stijgende energieprijzen treffen mensen in een kwetsbare situatie extra hard. Een inclusief en betaalbaar vrijetijdsaanbod maakt voor hen een wereld van verschil. Een lokaal of intergemeentelijk netwerk vrijetijdsparticipatie kan hiervoor de motor zijn.

Met een subsidie voor 'Lokale netwerken vrijetijdsparticipatie personen in armoede' stimuleert Vlaanderen lokale besturen om meer transversaal en domeinoverschrijdend samen te werken aan een dynamisch en inclusief vrijetijdsbeleid. Hoe een lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie dat doet, lees je op deze pagina

Je kan dit jaar nog een subsidie aanvragen bij de Vlaamse overheid voor de rest van de beleidsperiode (2021-2025). Ten laatste op 1 oktober 2022 moet er dan een lokale afsprakennota ingediend worden via het online-systeem KIOSK van de Vlaamse overheid. Alle richtlijnen en tools vind je op deze pagina.

Nog geen lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie in jouw stad of gemeente? We begeleiden gratis je traject naar de subsidieaanvraag voor lokale netwerken vrijetijdsparticipatie voor personen in armoede.

We plannen twee online informatie-sessies voor prospecterende gemeentebesturen, met alle ruimte voor je vragen.

 • Vrijdag 13 mei – van 10.00 uur tot 12.00 uur
 • Maandag 23 mei – van 14.00 uur tot 16.00 uur

Als je aan één van deze sessies wil deelnemen, vul dan onderstaand inschrijvingsformulier in.

Praktische info:

 • Voor wie: mandatarissen en ambtenaren van lokale besturen met de opdracht vrijetijdsparticipatie, welzijn, armoedebestrijding of gelijke kansen… die de nood voelen om nauwer samen te werken met collega’s en partners binnen de stad, gemeente of regio.
 • Wat: een online sessie waar Demos je info geeft over de regelgeving, de procedure en de belangrijkste aandachtspunten bij dit proces. We houden veel ruimte voor vraag en antwoord en gaan in op ons ondersteuningsaanbod.
 • Wanneer:
  Vrijdag 13 mei – van 10.00 uur tot 12.00 uur
  Maandag 23 mei – van 14.00 uur tot 16.00 uur
 • Kostprijs: gratis
 • Inschrijven: via het formulier onderaan deze pagina. Om deze sessies praktisch beheersbaar te houden vragen we om maximum twee deelnemers van dezelfde gemeente in te schrijven.
 • Organisatie en begeleiding: Demos 
 • Meer info nodig? Mail ons team lokale netwerken: lokalenetwerken [at] demos.be

Inschrijvingsformulier

inschrijven

Deze nieuwsbrief wordt om de twee maanden verzonden. Je kan in onze privacyverklaring lezen hoe we omgaan met je gegevens. Met gegevens bedoelen we zowel de gegevens voor een inschrijving voor een nieuwsbrief, alsook de gegevens voor een inschrijving voor een evenement.