Leer werken met nieuwe tool 'Meet the parents'

item_left

foto(c)pixabay

item_right

Leer werken met nieuwe tool 'Meet the parents'

Studiedag
Thu - 06/06/2019 - 10:00 to Fri - 14/06/2019 - 12:30

'Meet the parents' is een gloednieuwe tool specifiek ontwikkeld voor en met het jeugdwerk. Het instrument wil jeugdwerkingen en hun begeleiders in groep laten nadenken over hoe ze het contact en de communicatie met ouders kunnen verbeteren. De onderzoekers van Odisee die deze tool ontworpen, organiseren verschillende train-the-trainersessies om met het instrument te leren werken.

foto(c)pixabay

Meet the parents

Deze interactieve tool bestaat uit verschillende concrete situaties die jeugdwerkers doen nadenken over hun relatie met ouders. Op welke vragen botsen ze als begeleider of als groep? Kan en moet de jeugdwerking het anders aanpakken in de toekomst? De tool geeft richtvragen mee (bijvoorbeeld: als een kind niet genoeg medicatie mee heeft op kamp, is dat dan bewust vanuit een pedagogische visie of vanwege vergetelheid, mag je wel medicatie geven als begeleider, …). Tricks en handvaten zetten de deelnemers op weg in het zoeken naar een antwoord. Dit speels reflectie-instrument is modulair opgebouwd zodat jeugdwerkingen er op hun maat mee aan de slag kunnen gaan.

Train-the-trainer

Krijg je graag tips over hoe dit in goede banen te leiden? De makers organiseren enkele train-the-trainersessies:

  • 06 juni 2019, 10.00 - 12.30 uur, Odisee Warmoesberg 26 Brussel
  • 12 juni 2019, 10.00 - 12.30 uur, De Aanstokerij Naamsesteenweg 130 Leuven
  • 14 juni 2019, 10.00 - 12.30 uur, VDS Tarbotstraat 61F Gent

De sessies zijn gratis. Bovendien krijgt elke deelnemer een gratis exemplaar van de tool en een goodiebag mee naar huis.

Wil je graag een sessie bijwonen? Kan je niet naar de sessies komen, maar wil je wel de tool ontvangen?

Via deze link kan je je inschrijven of reageren. Meer info vind je ook op de webpagina van het project.

Het spel inkijken (met uitleg) kan ook steeds bij De Aanstokerij in Leuven. Vanaf het najaar kan je bij De Aanstokerij ook een speltrainer inhuren die het spel komt begeleiden.