OPROEP: Artistieke en creatieve partners voor de Wereldverzetdag tegen Armoede

item_left

item_right

OPROEP: Artistieke en creatieve partners voor de Wereldverzetdag tegen Armoede

Wed - 28/04/2021 - 10:00 to Sun - 30/05/2021 - 23:45

VRIJUIT zoekt artistieke en creatieve initiatiefnemers om samen met haar leden een traject op te zetten en te begeleiden. Binnen een traject wordt maatschappelijke participatie artistiek of creatief verbeeld naar een breed publiek. Dit in het kader van de Werelddag van verzet tegen armoede. Hieronder lees je het hoe en het waarom. (Lees verder onder de afbeelding)

17 oktober is sinds 1987 ‘Werelddag van verzet tegen armoede’, dé dag waarop sociale actoren aandacht vragen voor een daadkrachtig armoedebeleid. Jaarlijks lanceert het Netwerk tegen Armoede hierrond een campagne met een centraal thema. In 2021 is dat maatschappelijke participatie

Maatschappelijke participatie betekent jezelf kunnen zijn en ergens deel vanuit maken. Zonder zorgen of omdat het moet, vanuit eigen goesting, interesses en krachten kunnen meedoen en iets betekenen voor jezelf en een ander. Voor mensen met een beperkt budget is dat niet altijd evident. Vaak bestaat nog de idee dat mensen in armoede ‘maar moeten aannemen wat ze kunnen krijgen’. 

VRIJUIT kan je helpen om mensen met een beperkt budget een stem te geven tijdens deze campagne. Ze ondersteunt artistieke en creatieve trajecten die samen met haar leden worden opgezet rond het centraal thema ‘maatschappelijke participatie’. De focus ligt op het proces van het samen creëren. Op of rond 17 oktober ‘21 wordt het traject getoond aan het brede publiek. VRIJUIT brengt je in contact met sociale organisaties en verenigingen en draagt bij in de kostprijs om het betaalbaar te maken voor de lidorganisaties. Meer info over de werkwijze en bepalingen lees je hier.

Inspiratie nodig? Ex-voto van kunstenaarsduo studiomoscou is een installatie in het wijkgezondheidscentrum van Nieuw Gent die het resultaat was van een proces met verschillende groepen uit de buurt. Via dans en beweging verkende Stephan Marchant, bezieler van Move2Create, samen met buurtwerking 't Lampeke het thema 'vakantie'.

  • Heb je nog vragen? Contacteer Annelie Slaets, Coördinator VRIJUIT.
  • Wil je je kandidaat stellen als partner? Meld je dan aan via het formulier hieronder.  Aanmelden kan tot 30/05/21. 

inschrijven