P-Kaffee: Demos ondersteunt je subsidieaanvraag 'participatieprojecten kansengroepen' (Januari 2020)

item_left

item_right

P-Kaffee: Demos ondersteunt je subsidieaanvraag 'participatieprojecten kansengroepen' (Januari 2020)

P-Kaffee
Thu - 09/01/2020 - 10:15 to 13:30

Uiterlijk op 1 februari 2020 kan je opnieuw een project indienen binnen de oproep 'participatieprojecten kansengroepen'. Demos ondersteunt je graag bij je projectaanvraag. Op 9 januari 2020 vind je ons in het Muntpunt Grand Café in Brussel voor gratis individuele feedback en ondersteuning! Schrijf je in vóór 6 januari.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Beeld: MIKI Yoshihito - CC BY 2.0

Alle info over de projectoproep

De Vlaamse Regering subsidieert jaarlijks participatieve projecten die kansengroepen op weg helpen naar het cultuur-, jeugdwerk- of sportaanbod of valoriseert initiatieven die uitgaan van kansengroepen. Op die manier wil de Vlaamse Regering een diverse, duurzame en actieve participatie van kansengroepen aan cultuur, jeugdwerk en sport bevorderen.

Wie kan een projectaanvraag indienen?

Subsidieaanvragen kunnen enkel worden ingediend door vzw's (verenigingen zonder winstoogmerk). Verenigingen die al een werkingssubsidie ontvangen dienen wel te motiveren hoe ze het project of de resultaten ervan zullen verankeren in de werking. Uitzondering hierop zijn projecten naar gedetineerden.

Waarvoor kan je subsidie aanvragen?

Een project moet kansengroepen toeleiden naar culturele, jeugdwerk- of sportieve activiteiten, of moet uitgaan van een kansengroep. Projecten voor of door volgende kansengroepen komen in aanmerking:

  • personen met een handicap
  • gedetineerden
  • personen in armoede
  • personen met een diverse etnisch-culturele achtergrond (volgens de regelgeving: mensen met een sociaal-culturele herkomst uit een niet-Benelux-land)
  • gezinnen met kinderen (het gaat hier om projecten die gezinsgebonden participatie stimuleren voor gezinnen met in hoofdzaak kinderen jonger dan 18 jaar)

Meer informatie over deze projectoproep met als eerstvolgende deadline 1 februari 2020 vind je hier.

Demos ondersteunt je bij je aanvraag tijdens een P-Kaffee

Het P-Kaffee is de uitgelezen kans voor face-to-face feedback op je subsidiedossier. Kom op woensdag 9 januari 2020 tussen 10.15 uur en 13.15 uur naar het Muntpunt Grand Café in het centrum van Brussel en dan gaan we eens door je project en de aanvraag. Laat ons via het formulier hieronder weten wanneer je precies binnenvalt. Dan zorgen wij dat iemand van ons klaar staat voor een constructief gesprek. 

Geraak je niet op het P-Kaffee, maar wil je wel onze feedback? Geen probleem. Neem contact met ons op en we maken gegarandeerd tijd voor je.

Praktische info:

Wat: Individuele feedback op je subsidieaanvraag ‘participatieprojecten kansengroepen’ binnen het Participatiedecreet 
Voor wie? Iedereen met plannen voor een participatieproject en een eerste draft van hun project
Datum: Donderdag 9 januari 2020
Start-stop: Kies een moment tussen 10.15 uur en 13.15 uur
Locatie: Muntpunt Grand Café, Leopoldstraat 2, 1000 Brussel (Op 10' wandelen van station Brussel-Centraal) - Klik hier om deze locatie op Google Maps te zien
Deelnemen: Gratis en informeel. Maar inschrijven is nodig en kan via het formulier onderaan tot en met 6 januari. Voor meer info kan je mailen naar pieter.smets [at] demos.be

inschrijven

Bij keuze voor 'ja' krijg je de optie om een tijdstip aan te duiden. Wanneer het je niet veel uitmaakt, zullen we je na je inschrijving een tijdstip voorstellen.
Kies hieronder een tijdstip. Voor feedback voorzien we minimum een half uur.
Met een 'ja' kies je voor een inschrijving op onze algemene e-zine. Je kan in onze privacyverklaring lezen hoe we omgaan met je gegevens. Met gegevens bedoelen we zowel de gegevens voor een inschrijving voor een nieuwsbrief, alsook de gegevens voor een inschrijving voor een evenement.