Steven Desanghere organiseert twee workshops over veiligheid en diversiteit

item_left

foto_Steven_Desanghere

item_right

Steven Desanghere organiseert twee workshops over veiligheid en diversiteit

Vormingstraject
Tue - 08/05/2018 - 09:30 to Sun - 27/05/2018 - 17:00

Steven Desanghere voorstellen aan het jeugdwerk is nauwelijks nog nodig. Op verschillende studiedagen en vormingsmomenten kon je Steven reeds aan het werk zien. Hij schreef ook de publicatie 'Kijk naar mij' over de circusbenadering in het werken met jongeren. Binnenkort organiseert hij in Gent twee vormingsdagen over de thema's die hem na aan het hart liggen en waar hij de afgelopen jaren een sterke deskundigheid rond opbouwde.

foto_Steven_Desanghere

Op dinsdag 8 mei organiseert hij een vormingsdag in De Vloer/Nest, het oude bibliotheekgebouw van Gent, met als titel 'Hoe vorm ik een veilige groep?' (9.30 uur - 16.30 uur). Tijdens de vorming neemt Steven Desanghere je mee in de wondere wereld van de groepsdynamica, en zoekt hij via oefeningen, verhalen en ervaringsuitwisseling hoe ook jij een veiliger en meer inclusieve groep kunt vormen. Bedoeld voor al wie geregeld groepen begeleidt of dat graag meer wil doen: vormingswerkers, lesgevers, jeugdwerkers, opvoeders, enzovoort.

Prijs: 75 euro inclusief vegetarische broodjesmaaltijd en hand-out.

Inschrijven kan via globalisehope [at] gmail.com. Na inschrijving krijg je ook nog wat extra praktische gegevens toegestuurd. Het aantal plaatsen is beperkt – pas na betaling is inschrijving definitief. 

Op zondag 27 mei organiseert Steven een vormingsdag in de Circuskerk van Gent (Oudstrijderslaan 1, in Malem) met als thema 'Omgaan met diversiteit in het werken met kinderen en jongeren' (10 uur - 17 uur) in samenwerking met Circusplaneet vzw. Het is vaak een behoorlijke uitdaging om groepen kinderen of jongeren, vol verscheidenheid, te begeleiden op een manier die zowel veilig aanvoelt voor ieder van hen, als voor jezelf. En diversiteit is zoveel meer dan fysieke of culturele verscheidenheid. Steven Desanghere deelt een resem inzichten, tips & tricks om hiermee op een fijne manier om te gaan. En dit op een bijzondere locatie. In eerste instantie is dit bedoeld voor jeugdwerkers en onderwijzers.

Prijs: 75 euro (inclusief lichte vegetarische broodmaaltijd, drank en hand-out). De plaatsen zijn beperkt en een inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijvingsbedrag. Inschrijven voor de vorming van 27 mei doe je hier.”

Foto ontleend aan de website van Steven Desanghere.