"Het is onduidelijk hoeveel middelen er naar participatie gaan." - #3 DNA van participatie

item_left

item_right

"Het is onduidelijk hoeveel middelen er naar participatie gaan." - #3 DNA van participatie

an

Hoe moeten participatieve kunstpraktijken zich verhouden tot het huidige kunstenbeleid? Een gesprek tussen Katrin Lohmann (theatermaker) en Bart De Vos (raadgever kunsten kabinet Cultuur Jambon) met moderator An De bisschop (School of Arts KASK-Koninklijk Conservatorium).

In hoeverre hebben individuele kunstenaars en beginnende of kleinschalige collectieven vandaag nog kans om hun participatieve kunstpraktijk autonoom te ontwikkelen, zoals dit vijftien jaar geleden kon? Wat zijn hun overlevingsstrategieën in een beleidscontext die internationale uitstraling, ondernemerschap en opschaling voorop stelt? Bart De Vos, raadgever kunsten van het kabinet Cultuur Jambon, gaat in gesprek met theatermaker Katrin Lohmann, die tien jaar ervaring heeft met het zoeken naar ondersteuning voor haar praktijk van radio maken met geïnterneerden in de gevangenis van Antwerpen. Ze schreef hier recent een opinie over.

Je kan deze video ook beluisteren als podcast via Soundcloud.

Deze video is de neerslag van een live gesprek dat plaatsvond op 7 oktober 2020 bij Unie der Zorgelozen in Kortrijk in het kader van ‘DNA van participatie - Spannende gesprekken rond participatie in de kunsten’. Demos en Unie der Zorgelozen organiseerden deze gesprekken naar aanleiding van de artikelenreeks DNA van participatie en de publicatie Hors d’Oeuvre over 25 jaar Unie der Zorgelozen.