Music Fund herstelt en doneert muziekinstrumenten

item_left

foto(c)leerorkest.nl

item_right

Music Fund herstelt en doneert muziekinstrumenten

Kris

Music Fund is een humanitaire organisatie die vooral muzikanten en muziekscholen in conflictgebieden en ontwikkelingslanden ondersteunt. In heel Europa zamelt Music Fund muziekinstrumenten in die na herstelling een tweede leven krijgen in Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Amerika. Ter plaatse worden ook instrumentenherstellers opgeleid en brede didactische vaardigheden uitgewisseld.

Maar wist je dat Music Fund ook in ons land instrumenten ter beschikking stelt voor muziekscholen en organisaties die werken met kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie? Via Music Fund kan je ook oude muziekinstrumenten doneren. Meer info en contactgegevens vind je hier

foto(c)leerorkest.nl

Zoek je eerder inhoudelijke inspiratie? Check zeker eens het dossier over onze laatste netwerkdag. Hier vind je een uitgebreid verslag van onze sessie over actieve muziekbeleving voor iedereen.

Samen met een aantal praktijken dachten we na over hoe we actieve muziekbeleving toegankelijker kunnen maken. Download vanuit het dossier de presentatie van Demos, de presentatie van VLAMO en het verslag. Sprekers waren: Mattias Laga (Ledebirds Gent), Vinciane Meert (DKO Sint-Niklaas), Esther Coorevits (VLAMO – Vlaamse AmateurMuziekOrganisatie).