Open oproep: Ik ben 20 in 2020 - Traject over én met schoolverlaters met een handicap

item_left

(c)disability_wales

item_right

Open oproep: Ik ben 20 in 2020 - Traject over én met schoolverlaters met een handicap

Kris

In 2020 vestigt Demos de aandacht op schoolverlaters met een handicap. Voor de meeste jongeren is dit een grote stap. Maar wie een handicap heeft, staat in die periode voor extra uitdagingen. Een betekenisvolle vrijetijdsbesteding speelt volgens ons een belangrijke rol in deze periode: jongeren kunnen talenten ontdekken en ontwikkelen, hun netwerk versterken en hun autonomie vergroten. Alleen moeten we vaststellen dat vrije tijd schaars is voor deze jongeren en nog te weinig empowerend.

(c)disability_wales

In 2020 wil Demos een traject lopen dat uitmondt in een dialoogdag tussen jongeren met een handicap en aanbieders van sport, jeugdwerk en cultuur. We willen dit traject vorm geven samen met jongeren met een handicap. Daarom zoeken we partners die een brug kunnen slaan naar deze jongeren zodat hun stem gehoord wordt. Hoe we concreet kunnen samenwerken, ligt nog open. 

We organiseerden al een eerste verkennende bijeenkomst over dit thema. Het verslag vind je onderaan. Op donderdag 16 januari nodigen we iedereen uit voor een tweede bijeenkomst van 10u tot 12u30. Aansluitend bieden we een broodje aan. De vergadering vindt plaats op ons kantoor op de zesde verdieping van het Kaaitheater, Sainctelettesquare 19, 1000 Brussel.

Op deze vergadering willen we afkloppen op een concrete aanpak. Nadien kan je beslissen of en hoe je instapt in het project. Laat je weten of je aanwezig kan zijn op de bijeenkomst? Kan je er niet bij zijn, maar heb je wel interesse, laat het dan zeker weten en dan zoeken we een manier om je input mee te nemen.

Wil je graag deelnemen aan de bijeenkomst of heb je bijkomende vragen? Neem gerust contact op met kris.devisscher [at] demos.be voor meer inlichtingen of om je deelname te bevestigen.

Beeld: Disability Wales - CC BY-NC-SA 2.0