Podcast: Rachida Lamrabet over machtsmisbruik, genderverschillen en racisme

item_left

item_right

Podcast: Rachida Lamrabet over machtsmisbruik, genderverschillen en racisme

hasna

Racisme ten aanzien van mannen is veel directer en bij vrouwen gaat men ervan uit dat ze zwak zijn. Dat vertelt Rachida Lambrabet in een interessante podcast van Podiumkunsten die je hieronder kan beluisteren. Ze praat daarin over hoe racisme en discriminatie naar vrouwen van kleur toe anders kan zijn dan hoe mannen dat ervaren.

Rachida Lamrabet is schrijfster van zowel theaterstukken als romans, juriste van opleiding en coördinator van het project Scan&Do bij Sociaal Fonds Podiumkunsten. Sociaal Fonds Podiumkunsten is één van onze partners in het project Speak Out / Act In.

Naar aanloop van de hackathon op 24 en 25 september over racisme en discriminatie in de jeugd-, sport- en cultuursector, raden we aan om het interview hieronder te beluisteren. Gebruik het als inspiratie of om een context mee te krijgen over de term 'intersectionaliteit' en positie van mensen van kleur in België:

 

Doe mee met onze hackathon

Wil je graag meewerken aan een beleid tegen racisme en discriminatie in de vrijetijdssector? Ben je zelf actief als professional of vrijwilliger in het jeugdwerk, de jeugdzorg, de cultuur- of sportsector? Schrijf je dan snel in voor de hackathon!