Vijf nieuwe lokale netwerken vrijetijdsparticipatie!

item_left

item_right

Vijf nieuwe lokale netwerken vrijetijdsparticipatie!

Bart Ketelslegers

Beeld: Deleece Cook via Unsplash

Goed nieuws! De minister van cultuur heeft de nieuwe afsprakennota’s vrijetijdsparticipatie 2021-2025 van de gemeenten Borsbeek, Bree, Lievegem, Merksplas en Oud-Turnhout aanvaard. Daarmee is Vlaanderen dit jaar 5 lokale netwerken ‘rijker’ geworden. We heten de nieuwe lokale netwerken alvast van harte welkom!

Mocht jouw gemeente nog geen lokaal netwerk hebben en overwegen er één op te starten, dan kan nog tot 1 oktober een subsidieaanvraag gericht worden aan het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Voor meer info over de maatregel en de aanvraagprocedure verwijzen we graag door naar de website van het departement. Vanuit Demos kunnen we dit ondersteunen met gerichte informatie over wat er kijken komt bij een lokaal netwerk: de regelgeving, de praktische opstart, de do’s en don’ts van netwerking … We kunnen de opstartfase begeleiden en geven graag feedback op het ontwerp van de afsprakennota.

Mocht jouw gemeente een lokaal netwerk overwegen, geef ons dan vrijblijvend een seintje via lokalenetwerken [at] demos.be