Vijf projectoproepen met indiendatum in zomer 2020

item_left

item_right

Vijf projectoproepen met indiendatum in zomer 2020

Pieter

Beeld: PhotoSteve1010 - CC by 2.0

Met de zomer in zicht komt er binnenkort misschien wat tijd vrij om te schrijven aan dat langverwachte projectdossier. We presenteren hieronder vijf interessante projectoproepen die gericht zijn naar vrijetijdsorganisaties met een sociale projectambitie.

1. Laptops via Linking You-th Up

Deze projectoproep van de Stichting P&V wil aan kwetsbare jongeren nieuwe laptops aanbieden. Per goedgekeurd project worden 10 tot 40 laptops verdeeld. Daarnaast voorziet de oproep ook tot 8000 euro voor organisaties die jongeren ondersteunen bij het versterken van digitale vaardigheden. Vzw’s en verenigingen met een sociaal doel kunnen een aanvraag indienen tot 2 juli 2020. Meer info en het kandidaatsdossier vind je hier.

2. Sociale ongelijkheid bestrijden via het Fonds Celina Ramos 

Dit Fonds steunt initiatieven die werken voor mensen met een maatschappelijke achterstand, zowel economisch als sociaal. Het gaat om eenmalige steun van maximaal 2500 euro aan initiatieven die een concrete verandering teweegbrengen. In deze oproep gaat het vooral over steun aan kleinschalige projecten die het verschil maken. Indienen kan tot en met 27 augustus 2020. Meer info vind je hier.

3. Werk en activering via ESF

ESF lanceert een oproep die gericht is naar organisaties die expertise hebben met personen die moeilijk bereikt worden door de arbeidsmarktinstanties. Je kan middelen krijgen voor een project dat inzet op de zoektocht naar werk of opleiding. Partnerschappen worden extra gewaardeerd. Een aanvraag tot een verlenging van een huidig project, een projectuitbreiding en/of een nieuw projectvoorstel indienen, kan tot en met 31 augustus 2020. Meer informatie vind je hier.

4. Innovatieve partnerprojecten met cultuurorganisaties

Culturele organisaties die met een niet-culturele partner samenwerken kunnen tot 15 juli 2020 projectsubsidies voor een innovatief project aanvragen. Partnerprojecten openen voor de cultuursector vaak gesloten deuren naar andere sectoren en bieden de middelen en tijd om nieuwe onderwerpen en vraagstellingen te exploreren. Culturele organisaties treden uit hun comfortzone en verleggen samen met de partners, uit gekende of ongekende sectoren, hun grenzen. Projecten kunnen tot maximum 3 jaar lopen en aanvragers kunnen een subsidie tot 80.000 euro ontvangen. Via deze link vind je meer info en hier vind je een filmpje.

5. Sociaal-culturele projecten met een laborol

Sociaal-culturele volwassenorganisaties geven jaarlijks steun aan initiatieven met een laboratoriumrol. Je hoeft niet noodzakelijk een erkende sociaal-culturele organisatie te zijn. Een subsidie wordt toegekend voor maximaal drie jaar. De uiterste indiendatum is 15 juli 2020. Meer info over deze Vlaamse maatregel vind je via deze link.