Netwerkdag 2019: focus op sport

item_left

item_right

Netwerkdag 2019: focus op sport

inge

Wie inschrijft voor onze netwerkdag 2019 op dinsdag 26 november kan boeiende mensen en sportpraktijken leren kennen om ook jullie lokaal netwerk en je vrijetijdsbeleid te inspireren.  We geven je hier twee sportieve tips uit het programma. Bekijk ze hieronder en schrijf je hier in voor de sessies.

Beeld: Worstelclub Kampioen.

Sessie 2: Do en don'ts: hoe betrek je sportverenigingen in het kader van de UiTPAS en andere kortingssystemen? (van 11 tot 13u)

Bijna alle gemeenten met een lokaal netwerk zetten in op een kortingssysteem. Hoe betrek en ondersteun je sportverenigingen bij de UiTPAS en andere kortingssystemen vanuit je netwerk rond vrijetijdsparticipatie? Hoe kan de sportdienst hier praktisch en procesmatig in ondersteunen? Wat is praktisch en financieel haalbaar voor sportclubs? En hoe ga je hier best over in gesprek met de vragen en verwachtingen van sportclubs zelf? We vragen het aan de sportdiensten en sportclubs zelf.

  • In samenwerking met publiq, Annelies Mollet en Ellen Depoorter, Cathy Verschoore (Sportdienst Gent)

Sessie 7: Hoe ondersteun je bottom-up sportpraktijken? (14u-16u)

Heeft het lokaal vrijetijdsbeleid én het lokaal netwerk genoeg oren en ogen open voor wat er leeft in de samenleving? We stellen vast dat dynamieken van onderuit en vanuit onbekende netwerken nog te vaak niet worden gezocht, en dus niet gezien, niet gehoord. (Super)diversiteit in onze steden en gemeenten resulteert nochtans in nieuwe praktijken met een eigen programma, aanpak en organisatie. Veel van die sociaal sportieve praktijken passen niet in het huidige kader van regels en subsidies. Hoe kan je hen herkennen? Hoe ontwikkel je gerichte ondersteuning voor informele en bottom up praktijken?

  • Kim Schutyser (sportdienst Gent), Musa Dudayev (worstelclub Kampioen)
  • Leslie Ramboer (sportdienst Kortrijk), Younes El Haddiji (Redside Academy Kortrijk)