Koffie en coaching in 2020

item_left

item_right

Koffie en coaching in 2020

Tue - 10/03/2020 - 09:00 to 12:00

Ook in 2020 zet Demos extra in op het coachen van lokale netwerken vrijetijdsparticipatie. We bijten de spits af met vijf regionale momenten 'Koffie + coaching' om bestaande lokale netwerken een duwtje in de rug te geven!

Beeld: Danielle MacInnes on Unsplash

Wie in 2020 goed van start wil gaan met de partners in het lokaal netwerk en het uitvoeren van de nieuwe afsprakennota vrijetijdsparticipatie mensen in armoede, kan bij ons terecht voor een coachingsgesprek. Tijdens een coachingsgesprek gaan we samen op zoek naar gepaste manieren om jullie netwerksamenwerking te versterken. We focussen op oplossingen en mogelijkheden en stimuleren de zin tot leren en groei. We gebruiken hiervoor het theoretisch kader 'Inspirerend coachen' van Jef Clement en vullen die aan met andere methodieken afhankelijk van de coachingsvraag.

Wie kan een coachinggesprek aanvragen? Trekkers en partners van een lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie (vrijetijdsdienst, OCMW of sociale dienst, armoede organisaties)

Voor wie? Iedereen die zijn bestaande lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie wil evalueren

Data en locaties? Alle locaties zijn op een informele plek (café of koffiehuis) vlakbij een station

  • Oost-Vlaanderen: dinsdag 10 maart, van 9.00 uur tot 12.00 uur, Gent, Gents Ecologisch Centrum, Kon. Maria Hendrikaplein 6.
  • Limburg: vrijdag 13 maart, van 10.00 uur tot 12.00 uur, van 13.00 uur tot 15.00 uur, Hasselt, Taverne De Volksmacht, Monseigneur Broekxplein 6.
  • Vlaams-Brabant: vrijdag 20 maart, tussen 13.00 uur en 16.00 uur, Leuven, Café Sport, Martelarenplein 13.
  • Antwerpen: dinsdag 24 maart, tussen 09.00 uur en 12.00 uur, Antwerpen-Berchem, Kornel, Sint-Lambertusstraat 1.
  • West-Vlaanderen: vrijdag 27 maart, van 9.00 uur tot 12.00 uur, Kortrijk, Viva Sara, Grote Markt 33.

Deelnemen: Gratis en informeel. We werken met afspraken op het uur, zodat we voor iedereen een uur tijd kunnen uittrekken. Mail voor een concrete afspraak naar inge.vandewalle [at] demos.be. Eens je ingeschreven bent, ontvang je van ons een invulsjabloon. Op die manier kunnen we uitzoeken welke soort ondersteuning we jullie kunnen aanbieden. Dit sjabloon helpt ons om het coachingsgesprek gericht en transparant aan te pakken.

Andere ondersteuning vanuit Demos

Vanuit het participatiedecreet heeft Demos een specifieke opdracht in het ondersteunen van lokale netwerken vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede. Deze netwerken krijgen als opdracht de participatiedrempels voor personen in armoede op het vlak van cultuur-, jeugdwerk- en sport weg te werken. Demos coacht zowel nieuwe als bestaande lokale netwerken vrijetijdsparticipatie.

Wil je graag een uitgebreider coachingsgesprek? Hier vind je dan meer info over onze coaching.

Start je met een nieuw lokaal netwerk? Dan bieden we een eenmalige lokale begeleiding aan. Lees hier meer over deze begeleiding.