DIT WAS DE BIJEENKOMST VAN ARTS IN SOCIETY AWARD - 2021

item_left

item_right

DIT WAS DE BIJEENKOMST VAN ARTS IN SOCIETY AWARD - 2021

Ann

Bijeenkomst Arts in Society Award 2021

(c) Sien Verstraeten

Op 17 september 2021 vond ons inspirerend event plaats bij KASK & Conservatorium in Gent over participatieve kunstprojecten rond Arts in Society Award.

Wat is Arts in Society Award?

Met Arts in Society Award stimuleren we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een organisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie. Lees hier meer over de beleving van de kunstenaars.

Over de bijeenkomst en het programma

Op deze dag was het doel om in te zetten op netwerken, tonen en ontmoeting! Samen met Cera, Dēmos, de kunsthogescholen in Vlaanderen en Brussel en de partnerorganisaties blikten we  terug op de geslaagde editie van het voorbije jaar en we lauwerden de resultaten van deze projecten met een feestelijke trofee uitreiking als symbolische bekroning van hun verdienstelijke traject. De trofee werd voor deze gelegenheid ontworpen door kunstenaar Jeroen Wallays verbonden aan Kunstwerkplaats De Zandberg. Hij was aanwezig om de trofee persoonlijk te overhandigen en ging met het publiek in gesprek over zijn kunstpraktijk.

Bijeenkomst Arts in Society Award 2021

(c) Sien Verstraeten

Ervaringen werden gedeeld via expo, ateliers en inspirerende gesprekken! Sien Verstraeten maakte een mooi fotografisch verslag van het event, klik hier om ze te bekijken.

Kijk hier om meer te weten komen over het programma van de bijeenkomst en hier om meer te ontdekken over de oproep en de projecten van Arts in Society Award.

 

Arts in Society Award is een initiatief van Cera en Demos.