Dit was UNPLUGGED!, de slotbijeenkomst van Arts in Society Award 2022

item_left

item_right

Dit was UNPLUGGED!, de slotbijeenkomst van Arts in Society Award 2022

Ann

1 oktober 2022 was een bijzonder moment opgedragen aan de Arts in Society Award laureaten van de 8e editie. De kunstenaars werkten samen met partner kunsthogescholen, met organisaties uit de non profit sector en met mensen in een kwetsbare positie om een participatief kunstproject te realiseren. Cera en Dēmos omkaderen het hele traject, want we willen mensen, middelen en organisaties samenbrengen en onze krachten bundelen om maatschappelijk waardevolle projecten te realiseren.

Unplugged!

(c) Ernst Marechal

Unplugged! koos er voor om het publiek (een deel van) de kunstpraktijken te laten ervaren, zonder filter: in plaats van de middelen uit te vergroten om hun werk te tonen, richten ze zich op wat hen drijft terwijl ze ‘aan het werk’ zijn, het artistieke proces waarbij de artiesten zelf het publiek gidsten doorheen hun artistieke proces.

Simone Basani en Heike Langsdorf (radical_hope ) begeleidden de kunstenaars in het delicate proces om hun participatieve kunstprojecten die vanuit samenwerking ontstaan zijn, te communiceren en zichtbaar te maken through practice(s) – doorheen de praktijk. Wat hen drijft om kunst met maatschappelijke impact te maken en te leren lees je hier.

  • Klik hier voor een overzicht van de getoonde projecten.
  • Klik hier voor alle foto’s van het event.
  • Lees hier de volledige tekst voor de introductie bij de slotbijeenkomst Unplugged! door Heike Langsdorf en Simone Basani.

Meer info over onze missie en vorige projecten van Arts in Society Award vind je hier en op de website.

Sinds september 2018 bundelen Cera en Demos de krachten voor Arts in Society Award en het Cera Impulsprogramma. Cera en Demos hebben gedeelde ambities wat betreft het realiseren van maatschappelijke impact in het domein Kunst en Cultuur.

De jonge kunstenaars die deelnemen aan Arts in Society Award zijn alumni, onderzoekers, bachelor- en masterstudenten en studenten van de specifieke lerarenopleiding van onze partner kunsthogescholen (KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts, RITSC, Koninklijk Conservatorium Brussel en Sint Lucas Antwerpen).