Meisjes in het lokale sportlandschap? Werksessie Netwerkdag 2018

item_left

item_right

Meisjes in het lokale sportlandschap? Werksessie Netwerkdag 2018

inge

Deelnemen aan onze netwerkdag 'Netwerken in het nieuw' op vrijdag 15 juni kan je meteen een portie denken en doen meegeven over sportparticipatie van meisjes. We geven je hieronder de ultieme sporttip uit het programma waarmee dit mogelijk is. Lees hieronder verder en schrijf je hier in voor de sportsessie.

Sessie 7: Meisjes: blinde vlek in lokale sportlandschap?

In vergelijking met andere jongeren hebben meisjes in maatschappelijk kwetsbare situaties vaak meer negatieve ervaringen binnen het onderwijs en de vrije tijd. Ook in het lokale sportbeleid zijn er voor hen minder kansen. Zijn meisjes een blinde vlek in het lokale sportlandschap? Hoe kunnen we dan beter rekening houden met de noden en verwachtingen van kwetsbare meisjes en vrouwen?

Drie sprekers gaan hierop in:

  • Op de netwerkdag is er een uitgelezen kans om te luisteren naar de antwoorden van Haifa Tlili, doctor in de sociologie aan de Descartes-Sorbonne Universiteit in Parijs. Haar doctoraat is een vergelijkende analyse over lichamelijkheid en beweging van Arabische- en moslimvrouwen bij sport en lichamelijke opvoeding in Frankrijk en Tunesië. De komende drie maanden voert Tlili verder onderzoek over dit onderwerp vanuit de VUB.
     
  • Een sterk praktijkvoorbeeld is de sportschool voor (thai)box N’Wicha in Hoboken, in 2011 opgericht door profbokster Najat Hasnouni-Alaoui die ook wel gekend is als Miss Nouni. De school is voor iedereen geschikt, jong of oud. De meeste meisjes en vrouwen van N’Wicha gaan liever niet sporten in gemengde settings. Spreker Najat Hasnouni-Alaoui is zowel Belgisch, Benelux, Europees als wereldkampioen Thaibox.
     
  • Leslie Ramboer heeft vanuit sportdienst van Kortrijk heeft veel ervaring in het ondersteunen van sociaal-sportieve praktijken, zoals Women’s Sports, een participatieproject dat sporttrajectbegeleiding biedt voor meisjes en vrouwen.

Projectmedewerker Zakayo Wandoloh van Demos zal deze sessie begeleiden.

Geïnteresseerd in dit onderwerp en je wil graag meer weten? Schrijf je dan hier in om jouw plaats te verzekeren. We zien jullie alvast graag op 15 juni in Kortrijk!