Samen tegen armoede: netwerkdag 2019

item_left

item_right

Samen tegen armoede: netwerkdag 2019

inge

Wie inschrijft voor onze netwerkdag 2019 op dinsdag 26 november in Aalst kan boeiende mensen en praktijken ontmoeten die samen armoede bestrijden. Deze praktijken kunnen ook jullie lokaal netwerk en je vrijetijdsbeleid inspireren.  We geven je hier twee tips uit het programma. Bekijk ze hieronder en schrijf je hier in voor de sessies.

Sessie 4: Samen de nagel op de kop slaan: samenwerking rond Dag van de Armoede (tussen 11u en 13u)

Jaarlijks wordt de Werelddag van verzet tegen extreme armoede herdacht op 17 oktober. In veel gemeenten wordt hiervoor samengewerkt tussen gemeentelijke diensten, het netwerk en de verenigingen die mensen in armoede vertegenwoordigen. Hoe versterk je vanuit zo'n samenwerking het draagvlak rond bestrijding van armoede? Welk signaal geef je aan de lokale, Vlaamse en federale overheid? Hoe bieden concrete iniatieven rond 17 oktober ruimte om deze samenwerking duurzaam uit te bouwen? Het warm water moet je niet uitvinden, want het Netwerk tegen Armoede spijst deze sessie met duidelijke voorbeelden.

Sessie 9: Armoedeverenigingen werken regionaal samen rond vrijetijdsparticipatie (tussen 14u en 16u)

Armoedeverenigingen kunnen elkaar versterken op regionaal niveau. Dat is nodig want er zijn niet in elke gemeente armoedepartners. De draagkracht van armoede-verenigingen is ook niet overal even groot. Maar samen lukt het vaak wel om te wegen op o.m. het vrijetijdsbeleid. Zo is er in de UiTPAS Dender een gezamenlijke input vanuit kleinere en grotere armoede verenigingen uit de regio zodat de stem van mensen doorweegt in de uitrol van de UiTPAS. Wie kan deze samenwerkingsverbanden ondersteunen en hoe kunnen zij sterker wegen op het vrijetijdsbeleid? We gaan in gesprek met armoede-verenigingen over hun ervaringen en luisteren naar hun voorstellen.

  • Licorice Leroy (Netwerk tegen armoede)
  • Welzijnsschakel Ommekeer Erpe-Mere
  • Vierdewereldgroep Aalst