UNPLUGGED!, de slotbijeenkomst van Arts in Society Award 2022

item_left

item_right

UNPLUGGED!, de slotbijeenkomst van Arts in Society Award 2022

Ann

1 oktober 2022 was een heuglijk moment. Het was opgedragen aan de laureaten van de Arts in Society Award (8ste editie). De kunstenaars werkten samen met partnerorganisaties, kunsthogescholen en met mensen in een kwetsbare positie om een participatief kunstproject te realiseren. Cera en Demos zorgden daarbij voor omkadering. Door mensen, middelen en organisaties samen te brengen en krachten te bundelen creëerden we maatschappelijk waardevolle projecten.

Unplugged!

(c) Ernst Marechal

Unplugged! koos ervoor om het publiek (een deel van) de kunstpraktijken te laten ervaren. Zonder filter terwijl de kunstenaars 'aan het werk' waren. Zo gidsten ze het publiek doorheen hun artistieke proces.

Simone Basani en Heike Langsdorf (radical_hope) begeleidden de kunstenaars in het delicate proces om hun participatieve kunstprojecten die vanuit samenwerking ontstaan zijn, te communiceren en zichtbaar te maken through practice(s) – doorheen de praktijk. Wat drijft hen om kunst met maatschappelijke impact te maken?

  • Klik hier voor een overzicht van de getoonde projecten.
  • Klik hier voor alle foto’s van het event.
  • Lees hier de volledige tekst voor de introductie bij de slotbijeenkomst Unplugged! door Heike Langsdorf en Simone Basani.

Meer info over onze missie en vorige projecten van Arts in Society Award vind je hier en op de website.

Cera en Demos bundelden hun krachten voor de Arts in Society Award en het Cera Impulsprogramma. Op deze manier realiseerden ze heel wat maatschappelijke impact in het domein Kunst en Cultuur.

Wie zijn de deelnemers aan Arts in Society Award? De jonge kunstenaars zijn alumni, onderzoekers, bachelor-, masterstudenten en studenten van de specifieke lerarenopleiding van onze partner-kunsthogescholen (KASK & Conservatorium / School of Arts HoGent, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, LUCA School of Arts, PXL-MAD School of Arts, RITSC, Koninklijk Conservatorium Brussel en Sint Lucas Antwerpen).