STUDIO1ROOM

STUDIO1ROOM: Een sociaal-artistiek platform voor en door jongeren in en na gemeenschapsinstellingen

Partners: Commusaic, Graffiti vzw, Open Talentenhuis Zinnema, JES Antwerpen, Gemeenschapsinstelling De Zande - Beernem, Gemeenschapsinstelling De Zande - Ruiselede, Gemeenschapsinstelling De Kempen - De Hutten & Vlaams Detentiecentrum De Wijngaard

Vanuit de vraag van jongeren in gemeenschapsinstellingen (GI’s) om tijdens én na hun verblijf artistieke talenten te verkennen, versterken en op een duurzame en professionele manier begeleid te worden, creëert dit samenwerkingsverband een sociaal-artistiek jongerenplatform. Hiervoor slaan GI’s (De Zande, De Kempen, Vlaams detentiecentrum De Wijngaard) en jeugd- en sociaal-artistieke organisaties (JES, Graffiti vzw, commusaic en Zinnema) de handen in elkaar. Tijdens creatieve hip hop workshops in de GI’s creëren jongeren originele muziek en leren het platform kennen waar ze nadien terechtkunnen. Het platform verankert zich door tweemaandelijks samen te komen met hiphopcultuur als fundament.

Volg alle activiteiten en blogitems over dit traject via deze link of keer terug naar de hoofdpagina van het Cera Impulsprogramma. Of stap in het lerend netwerk van dit traject, lees verder hieronder.

Stap in het lerend netwerk van dit traject!

In dit lerend netwerk zijn we op zoek naar organisaties die ervaring hebben in: werken met diverse jongeren rond inspraak en eigenaarschap vanuit een artistieke insteek, het aanbieden van verrijkende vrijetijdsinvulling voor jongeren in en na jeugdzorg en/of het opbouwen en verduurzamen van een jongerenplatform en breder netwerk. Het traject vertrekt vanuit hip hop cultuur en haar historische context van activisme waarbij maatschappelijke thema’s (gender, vieren van onze roots, sociale rechtvaardigheid, etc.) aangekaart en vertaald worden in het werken met en de leefwereld van de jongeren. Met het lerend netwerk wensen we ons te verdiepen in de volgende vragen: Hoe nemen we drempels weg rond vrijetijdsinvulling? Hoe creëren we op een duurzame manier een platform met partners met verschillende engagementsniveaus dat vertrekt vanuit de jongeren? Welke werkvormen kunnen ons hierin ondersteunen? Hoe maken we het traject kenbaar op een toffe manier, op maat van de jongeren? Startbijeenkomst: 17 december 2019 (13u30 - 16u30) in Zinnema, Veeweydestraat 24 - 26, 1070 Anderlecht.

Startbijeenkomst: 17 december 2019 van 13u30 tot 16u30 in Brussel (Zinnema).

Alle praktische info over het lerend netwerk vind je hier.