Traject Curatorenprogramma

CURATORENPROGRAMMA: als burgers mee programmeren

Partners: 30CC, Leuvense Buurtwerkingen, 't Lampeke, De Ruimtevaart & Trill

CURATORENPROGRAMMA is het Cera Impulstraject van 30CC, de Leuvense Buurtwerkingen, 't Lampeke, De Ruimtevaart en Trill. Dit traject gaat aan de slag met de noodzaak om de ‘macht’ van programmatoren door te geven en nieuwe perspectieven binnen te brengen in de programmatie van 30CC. Dit doen ze door twee curationele trajecten uit te bouwen: De Curatoren-Buurtwerkingen met de vrijwilligers van de Leuvense Buurtwerkingen en armoedeverenigingen en De Curatoren-TOP met de jongeren van TOP, urban theatre i.s.m. Urban Woorden. De ambitie van dit traject is om een model op maat te ontwikkelen rond het co-programmeren door doelgroepen en burgers.

Volg hier alle activiteiten en blogitems over dit traject of keer terug naar de hoofdpagina van het Cera Impulsprogramma. Of stap in het lerend netwerk van dit traject, lees verder hieronder.

Stap in het lerend netwerk van dit traject!

Voor dit lerend netwerk zoeken we projecten of organisaties die inzetten op participatief programmeren of hiermee van start willen gaan. Het gaat om praktijken waarbij burgers, al dan niet samen met cultuurprofessionals, een deel of de gehele programmatie van een cultuur- of gemeenschapscentrum, kunstenhuis of cultuurfestival op zich nemen. Zowel prille of eenmalige experimenten als organisaties die al enige ervaring hebben opgebouwd, zijn welkom! De zoektocht naar geschikte methodes en het nodige draagvlak voor deze radicaal andere manier van werken staan centraal in dit lerend netwerk.

Startbijeenkomst: maandag 9 december 2019 van 13u30 tot 16u30 in Leuven (30cc/Schouwburg).

Meer info over het lerend netwerk vind je hier. Heb je interesse om aan te sluiten of blijf je graag op de hoogte? Stuur een mailtje naar an.vandenbergh [at] demos.be.