Traject De Connectie

DE CONNECTIE

Partners: Fameus & Atlas

Nieuwkomers brengen hun culturele bagage mee, en betekenen een enorme verrijking voor het culturele landschap van de stad. Maar het is niet eenvoudig om in de stad je weg te zoeken en de perfecte match te vinden met die organisatie, opleiding, ruimte of project waar je terecht kan om je kunstvorm te beoefenen, je talent verder te ontwikkelen, en waar je de nodige presentatiekansen voor je werk krijgt. Daarom zet Fameus i.s.m. Atlas, Inburgering en Integratie De Connectie op. De intentie: voor elke nieuwkomer-kunstenaar een plek zoeken waar hij/zij/x zijn kunst kan beoefenen en individuele trajectbegeleiding aanbieden. Dit kan zijn door een individuele buddy toe te wijzen of door de nieuwkomer zelf in contact te brengen met de organisaties, workshops of projecten die aan zijn vraag kunnen beantwoorden. Met De Connectie zien de partners ‘participatie’ als het bekomen van culturele democratie. Hoofddoel is dat elke deelnemer een mentale en fysiek ruimte krijgt om zijn eigen kunstbeoefening te kunnen uitvoeren, en gelijke toegang krijgt tot opleiding, presentatiekansen en financiële middelen.

Volg alle activiteiten en blogitems over dit traject via deze link of keer terug naar de hoofdpagina van het Cera Impulsprogramma. Of stap in het lerend netwerk van dit traject, lees verder hieronder.
 

Fameus De Connectie

Stap in het lerend netwerk van dit traject!

In dit lerend netwerk gaan we op zoek naar de juiste strategie om deelnemers van de Connectie naar het veld toe te leiden en een objectieve artistieke ruimte op maat te bieden. Daarbij is de eerste oefening het reeds bereikte netwerk en de deelnemers in kaart te brengen om zo nieuwe en diverse organisaties, opleidingen en nieuwkomers te bereiken, alsook met organisaties uit andere velden (scholen, kleine initiatieven, …) in gesprek gaan om het aanbod te verbreden. Profielen van elke deelnemer worden opgemaakt in een intake gesprek, is er vraag naar dit delen met een breder netwerk? Wanneer is deelname geslaagd voor de deelnemer? Wat is een goede opvolging, welke zijn de criteria? Hoe deelnames mappen, archiveren, bijhouden, opvolgen?De Connectie staat in haar eerste fase reeds voor een aantal uitdagingen, zo is het voor sommige organisaties moeilijk om de doelgroep te begrijpen of zich inclusief op te stellen. Welke leidraad of aanbevelingen kan je meegeven aan organisaties? 

Startbijeenkomst: 15 november van 10u tot 13u bij Fameus, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen

Meer info over het lerend netwerk vind je hier.