Traject VPKJ

VPKJ

Partners: Platform-K, Jong Gewei, Kunstencentrum Vooruit, Hogeschool Gent KASK - Koninklijk Conservatorium

VPKJ is het Cera Impulstraject van Platform-K, Jong Gewei, Kunstencentrum Vooruit en Hogeschool Gent-KASK-Koninklijk Conservatorium. Dit samenwerkingsverband wil een gedeelde praktijk ontwikkelen waarbij er samengewoond, -gewerkt, geleerd en gedeeld wordt. Jong Gewei en Platform-K gaan in residentie bij Vooruit en bouwen hun werking daar verder uit. Er wordt gezocht naar uitwisseling tussen studenten van KASK Drama met spelers en dansers van Jong Gewei en Platform-K. En de vier partners bespreken elkaars noden en ontwikkelen activiteiten rond radicale toegankelijkheid in de kunstensector en het kunstonderwijs.

Volg alle activiteiten en blogitems over dit traject via deze link of keer terug naar de hoofdpagina van het Cera Impulsprogramma. Of stap in het lerend netwerk van dit traject, lees verder hieronder.

foto (c) platform-k

Stap in het lerend netwerk van dit traject!

In dit lerend netwerk zijn we op zoek naar samenwerkingen tussen gevestigde spelers in het kunstenlandschap (kunstencentra, cultuur- en gemeenschapscentra, kunstenorganisaties, kunsthogescholen) en organisaties of kunstenaars(-collectieven) die participatie in hun DNA hebben en dagelijks werken met burgers die in onze samenleving ondervertegenwoordigd of ondergewaardeerd zijn. Waar de enen vooral op zoek zijn naar manieren om een meer divers publiek te betrekken bij hun aanbod, zoeken de anderen naar versterking en erkenning voor hun vaak precaire werking en financiering. Hoe kunnen beide spelers de krachten bundelen om samen werk te maken van een inclusief en democratisch kunstenveld en kunstonderwijs? En hoe bewaak je de gelijkwaardigheid in deze samenwerking wanneer er sprake is van een ongelijke (machts-)positie? Organisaties of individuele kunstenaars die zich hierin herkennen zijn heel welkom om aan te sluiten!

Startbijeenkomst: maandag 2 december 2019 van 13u30 tot 16u30 in Gent (Vooruit)

Alle praktische info over het lerend netwerk vind je hier. Heb je interesse om aan te sluiten of blijf je graag op de hoogte? Stuur een mailtje naar an.vandenbergh [at] demos.be.