Warning message

Submissions for this form are closed.

Inspiratiedagen Ruimte Maken 2021 ism Circus zonder Handen en Bazzz

item_left

foto(c)TimDonovan/FWC

item_right

Inspiratiedagen Ruimte Maken 2021 ism Circus zonder Handen en Bazzz

Vormingstraject
Thu - 02/12/2021 - 09:30 to Thu - 09/12/2021 - 16:30

foto(c)TimDonovan/FWC

Beeld:  (c)TimDonovan / FWC

Je werkt binnen jeugdwerk, sport of cultuur en dat is meer dan een job: het is een passie die je graag deelt met zoveel mogelijk mensen. En zeker met die groepen die je nu nog niet bereikt. Je engageert je dan ook graag om een diverser publiek te bereiken of je doet dit al, met wisselend succes. Met Ruimte Maken nemen we samen met jou deze complexe zoektocht onder de loep!

Tijdens twee inspiratiedagen op donderdag 2 december 2021 in Brussel (ism Circus zonder Handen) en op donderdag 9 december 2021 in Antwerpen (ism jeugdwerking Bazzz) krijg je van Demos visie, praktijkvoorbeelden en concrete werkvormen voor participatief werken. De inhoud van beide inspiratiedagen is gelijkaardig, de praktijksprekers verschillen naargelang de locatie en gastpraktijk. Je schrijft je dus in voor één van beide dagen (zie onderaan deze pagina).

Wat mag je van elke inspiratiedag verwachten?

Je krijgt visies en concrete strategieën die jouw blik op participatie verruimen. Onze visietekst participatief werken is hiervoor de basis. Concrete werkvormen en praktijkverhalen komen aan bod en je gaat ook zelf aan de slag. Aan het einde van de dag heb je als deelnemer meer inzicht in structurele maatschappelijke uitsluitingsmechanismen, die ook in het vrijetijdslandschap een rol spelen. Je kan meer stilstaan bij de eigen positie en die van je organisatie en beseffen dat positionering in centrum of periferie van het vrijetijdslandschap het participatievraagstuk beïnvloedt en in vraag stelt.

Je maakt ook kennis met concrete participatiestrategieën, op een continuüm van deelnemen naar deelhebben. Je zal samen met andere deelnemers stilstaan bij je eigen sterktes en rol en je krijgt de nodige houvast om de geboden inspiratie op je eigen manier in de praktijk te brengen.

Verwacht je aan een afwisselend en dynamisch programma waarbij je tijd krijgt om in kleine en grote groep in gesprek te gaan en ideeën toe te passen op je eigen context. Er is plaats voor jouw vragen en ervaringen. We hechten veel waarde aan het leefwereldperspectief en laten stemmen en perspectieven aan het woord die de realiteit binnenbrengen. Elke inspiratiedag geven we samen met straffe praktijkwerkers.

  • Praktijksprekers inspiratiedag 2 december: Loes Messens, Charlotte Landsheere en Mathilde Renson (Circus zonder Handen), Bieke Clarysse (Aximax), Gregory Lennox (Urban Center Brussel), Barbara Luypaert (Cultureghem) en Wim Poelmans (Les Gazelles de Bruxelles)
  • Praktijksprekers inspiratiedag 9 december: Lamia Cheba en Amber Setta (Bazzz), Dorothée Leveugle en Nadia Ould Aissa (De Wereld van Rayaan), Evelyne Van Hecke (Moving Ground), Najat Hasnouni-Alaoui (N'Wicha jeugd- en sportwerking) en Sander Cornelis (Wel Jong Niet Hetero)

Praktische info

Voor wie zijn de inspiratiedagen bedoeld?

We richten ons op aanbieders binnen jeugdwerk, cultuur of sport die een stap verder willen gaan rond participatie en ruimte willen maken voor mensen en praktijken die vandaag ondervertegenwoordigd en ondergewaardeerd zijn. Een breed publiek is welkom, vanuit verschillende functies en rollen, zowel op de eerste als op de tweede lijn. We moedigen organisaties aan om met twee tot drie medewerkers van dezelfde organisatie de inspiratiedagen te volgen (zie verder).

Wanneer: 2 en 9 december 2021 (je schrijft in voor één van beide dagen)
Waar: De inspiratiedagen gaan op verschillende locaties door. Ze zijn rolstoeltoegankelijk en bereikbaar met openbaar vervoer.

  • Locatie 2 december: Aximax (J.W. Wilsonstraat 19, 1000 Brussel)
  • Locatie 9 december: Bazzz (Statiestraat 175, 2600 Antwerpen), op 5' te voet van Antwerpen-Berchem

Start-stop: De inspiratiedagen lopen telkens van 09.30 uur – 16.30 uur.

Kostprijs: De deelnameprijs is 70 euro. Schrijf je je in voor twee tot drie collega's van dezelfde organisatie, dan betaal je 50 euro per persoon. De inschrijvingsprijs mag je deelname niet beletten. Neem gerust contact op met an [at] demos.be. Samen kijken we dan wat mogelijk en haalbaar is.

Inschrijven: Via het formulier onderaan deze pagina.

Voor bescherming van alle aanwezigen: We houden rekening met de richtlijnen zoals beschreven in de 'Coronagids voor sociaal-cultureel volwassenenwerk en amateurkunsten' om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Er is een algemene mondmaskerplicht, voldoende afstand en ventilatie en de activiteit vindt zittend plaats. Wij bewaren achternaam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer van de deelnemers minstens 30 dagen om contact tracing mogelijk te maken. We vragen ook aan de deelnemers om ons op de hoogte brengen als ze binnen 14 dagen na onze activiteit ziek zouden worden.

Organisatie: Demos vzw
Begeleiding: Medewerkers van Dēmos, Circus zonder Handen en Bazzz, samen met gastsprekers uit de praktijk.

inschrijven