Een inkijk in vier lokale netwerken

item_left

item_right

Een inkijk in vier lokale netwerken

inge

Beeld: gemeente Dilsen-Stokkem, De langste tafel

We vroegen aan verhalenwever Griet Bouwen om in gesprek te gaan met boeiende figuren die lokale netwerken regisseren, vormgeven en inspireren. Het resultaat is een reeks artikels waaruit je inspiratie kan halen:

  • Voldoening is de stuwende kracht achter het Lokaal Netwerk Vrijetijdsparticipatie in Halle. Sanne Boelens is coördinator van dat netwerk. ‘Samen bouwen wij bruggen in plaats van muren’, zegt ze in het verhaal van het lokaal netwerk in Halle.
  • ‘De inzet op lange termijn is in feite heel belangrijk’, zegt Lindsay Van Mierlo dit het netwerk in Kapellen trekt. Niet snel-snel dingen proberen te regelen om enkele gezinnen kansen te bieden dus, maar vooral de geesten en structuren beïnvloeden zodat er duurzame vrijetijdskansen ontstaan voor alle gezinnen in armoede. Lees meer in het verhaal van het netwerk in Kapellen.
  • ‘Nazareth heeft een uitgebreid vrijetijdsaanbod en een bruisend verenigingsleven, maar toch ervaren maatschappelijk kwetsbare personen drempels om deel te nemen. Door de handen in elkaar te slaan hoopt het lokaal netwerk verder te bouwen aan een toegankelijk vrijetijdsaanbod zodat iedereen zijn recht op vrije tijd kan opnemen.’ Dat zegt Sofie Schrooyen in het verhaal over het netwerk in Nazareth.
  • Het draagvlak bij het lokale bestuur van Dilsen-Stokkem is groot, stelt Katleen Jacobs niet zonder trots vast. Katleen coördineert daar het Lokaal Netwerk Vrijetijdsparticipatie. 'De UiTPAS is een belangrijke volgende stap in meer dan twaalf jaar actief bouwen aan een inclusief lokaal vrijetijdsbeleid.' Lees meer in het verhaal van het netwerk in Dilsen-Stokkem.