Hoe wij ondersteunen

Vanuit het Vlaamse Participatiedecreet ondersteunt en inspireert Demos cultuur-, jeugd- en sportaanbieders om in te zetten op gelijke participatiekansen. We zetten straffe praktijken in de kijker, reiken visie en strategieën aan en hebben een signaalfunctie naar beleid en praktijk om te komen tot een meer gelijk speelveld in cultuur, jeugd en sport.

Dit is ons ondersteuningsaanbod voor cultuur-, jeugd- en sportaanbieders:

  • Helpdesk

Ben je op zoek naar inspiratie, literatuur, methodieken of good practices rond participatie aan cultuur, jeugd en sport? Neem een kijkje in ons kenniscentrum of contacteer onze medewerkers met een gerichte vraag. Zij helpen je op weg.

  • Coaching

Wil je graag eens je verhaal doen en zoek je een klankbord om een stap verder te geraken? Tijdens een (gratis) coachingsgesprek gaan we met jou op zoek naar gepaste manieren om participatie aan cultuur, jeugd en sport te verdiepen. Samen stippelen we een groeipad uit dat werkbaar is voor jouw organisatie.
Praktisch: Een coachingsgesprek heeft een maximale duur van 2u en is gratis.

  • Begeleiding op maat

Wil je graag dat Demos jouw organisatie of project gedurende langere tijd van dichtbij opvolgt als externe expert of een begeleiding op maat uitwerkt? Contacteer onze medewerkers en we bekijken samen wat kan in een kennismakend gesprek.

Praktisch: Een begeleiding bestaat uit één of meerdere dagdelen. In een dagdeel zijn inbegrepen: voorbereiding + 3u begeleiding. De prijs per dagdeel bedraagt 250 euro + verplaatsingskosten.

  • Vorming Ruimte Maken

Jaarlijks organiseert Demos de inspiratiedagen Ruimte Maken waarin we cultuur-, jeugd- en sportaanbieders visie en methodieken rond participatief werken aanbieden. Een ideale manier voor (nieuwe) collega’s om kennis te maken met enkele basisbegrippen en inspirerende praktijken. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of contacteer onze medewerkers om op de hoogte te blijven van de data.

  • Samenwerkingen

Demos werkt graag flankerend met partnerorganisaties aan meer gelijke participatiekansen in cultuur, jeugd en sport. Samen creëren we meer impact. De voorbije jaren waren er samenwerkingen met:

- De Ambrassade rond opgroeien in superdiversiteit
- Cera in het Cera Impulsprogramma en Arts in Society Award
- ISB voor het traject Bruggen Bouwen
- OP/TIL voor het traject Cultuur & Nabijheid

Keer hier terug naar de hoofdpagina van Participatief Werken.