Zes agendatips voor najaar 2021 voor sectoren jeugd, sport en cultuur

item_left

item_right

Zes agendatips voor najaar 2021 voor sectoren jeugd, sport en cultuur

hasna

Beeld (c) Demos vzw

Je werkt in de jeugd-, sport- en/of cultuursector, en je wilt je visie verbreden over gelijke kansen voor vrijetijdsparticipatie? Je kan in je agenda alvast deze data markeren:

Eerste hackathon tegen racisme en discriminatie in Vlaanderen!

  • Het is bijna zover: op 24 en 25 september kan je gratis deelnemen aan de allereerste hackathon rond racisme en discriminatie binnen het jeugdwerk, de jeugdzorg, en de sport- en cultuursector in Vlaanderen! We organiseren dit als deel van het project Speak Out / Act In!. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus reserveer snel jouw plek! Lees meer.

Basisvorming lokale netwerken vrijetijdsparticipatie

  • Je bent nieuw in de wereld van 'lokale netwerken vrijetijdsparticipatie'? Wij dompelen je dan graag twee dagen onder in een bad voor de trekkers en regisseurs! Op 19 en 26 oktober krijg je kennis, handvaten en instrumenten om jouw netwerksamenwerking vorm te geven. In vier basismodules leer je o.m. over 'visievorming' en 'de verschillende gezichten van armoede en sociale uitsluiting'. Lees meer.

Roadtrip cultuureducatie 2021: Vrijplaatsen voor jeugdcultuur en kunsten

  • Op donderdag 21 oktober organiseert publiq samen met NTGent, Larf! en Dēmos een sessie over vrijplaatsen voor jeugdcultuur en kunsten. Hoe bied je als cultuurorganisatie aan jongeren een onderdak aan, waar naar hartenlust geëxperimenteerd kan worden? Hoe initieer je synergie en kruisbestuiving tussen de ideeën van de verschillende jongeren die er over de vloer komen? En hoe kan je die experimenteerruimte een plek geven binnen de contouren en doelstellingen van je eigen cultuurhuis? In dit roadtripevent kom je te weten hoe een vrijplaats voor jongeren het antwoord op deze vragen kan zijn. Lees meer.

Vormingstraject 'Zet je lokaal netwerk op scherp!'

  • Hoe ga je als trekker van een 'lokaal netwerk' voor vrijetijdsparticipatie om met macht, belangen, diverse standpunten en spanningsvelden in jouw gemeente? Deze en andere vragen behandelen we graag met jou in het vormingstraject 'Zet je lokaal netwerk op scherp!'. We starten in november en eindigen in januari volgend jaar. Je kan jouw plaats reserveren door in te schrijven via deze pagina.

Derde 'DIT IS PARTICIPATIE' meet-up (#DIP3) in Oostende

  • Op 28 oktober kan je met ons in Oostende kennismaken met O.666, een broedplaats en labo voor ondernemers, makers, sociale actoren, kunstorganisaties en burgerinitiatieven, zoals onder meer Arktos en het FMDO. Tijdens het event in Oostende gaan we met elkaar in gesprek over de aanpak, de werking en de impact van deze broedplaats. Het volledige programma delen we in de komende dagen en inschrijven zal mogelijk zijn vanaf 20 september op deze pagina!

Inspiratiedagen 'Ruimte maken' i.s.m. Circus zonder handen en Bazzz

  • Je wilt een stap verder gaan rond participatie en ruimte maken voor mensen en praktijken die vandaag ondervertegenwoordigd zijn? Op 2 en 9 december krijg je van ons de nodige visie, praktijkvoorbeelden en concrete werkvormen voor participatief werken! We staan daarbij stil bij je eigen sterktes en rol en je krijgt de nodige houvast om de geboden inspiratie in jouw praktijk te brengen. Deze dagen zijn voor aanbieders binnen jeugdwerk, cultuur of sport. Lees meer!