16 praktijkverhalen over jeugdwerk en sociale integratie

item_left

item_right

16 praktijkverhalen over jeugdwerk en sociale integratie

Kris

Wil je graag lezen over hoe je samenwerking opzet tussen jeugdwerk en jeugdhulp, hoe een gezamenlijke animatorcursus jeugdwerkers verbindt en hoe voetbal of muziek nieuwe banden smeden? 16 praktijkverhalen staan dan voor jou klaar op onze website, wachtend op jou om ze te ontdekken.

In deze verhalen kan je leren over hoe je jeugdwerk opzet met tienerouders, op kamp gaat met kinderen met autisme, een creatieve plek deelt met jongeren in een kwetsbare positie of hoe je jonge nieuwkomers inzet als brugfiguren. Ben je nieuwsgierig naar hoe je jeugdwerkmethoden inzet op een secundaire school, hoe je met een speelbox naar een buurtpleintje trekt of hoe je een safe space creëert voor SOGIE-jongeren met een migratieachtergrond? Dan vind je ook inspiratie in deze verhalen.

De verhalen komen uit 16 projecten die van de Vlaamse overheid de kans krijgen om bij te leren over 'jeugdwerk en sociale integratie'. Het zijn stuk voor stuk unieke projecten, die vaak proberen verbinding te leggen met kinderen en jongeren die tot nu weinig tot niet deelnemen aan het jeugdwerk.

Demos kreeg van de Vlaamse overheid een onderzoeksopdracht om de leerresultaten van die projecten aan de oppervlakte te brengen en te vertalen naar concreet bruikbare resultaten. Je vindt nu van elk project een beschrijving op onze website via deze link of in dit overzicht: