Willen is kunnen - Momenten #9 (2011). Momenten met focus op personen met een beperking

item_left

Willen is kunnen. Momenten #9 (2011). Momenten met focus op personen met een beperking

item_right

Willen is kunnen - Momenten #9 (2011). Momenten met focus op personen met een beperking

Publicaties van démos

In dit nummer lees je over individuen en organisaties die verdienstelijke initiatieven uitrolden om cultuur, jeugdwerk en sport toegankelijk te maken voor personen met een beperking.

Inhoudstafel

Niet willen of niet kunnen? Over inclusieve cultuur, jeugdwerk en sport - Jozef De Witte (gratis download)
Draagkracht is geen toverwoord. Duidelijkheid vanuit een juridisch uitgangspunt - Annelies D’Espallier (gratis download)
Gebrekkige steun aan mensen met handicap verhindert hun participatie. Burgerschap vereist duwtje in de rug - Johan De Crom (gratis download)
Vrijetijdsaanbod voor personen met een beperking. Inclusief én doelgroepspecifiek - Kris De Visscher (gratis download)
Willen is kunnen? Participatiedrempels voor personen met een beperking - Kris De Visscher (gratis download)
Tot de puzzel past. Trajectbegeleiding in de vrije tijd - Momenten sprak met Kris Delanghe van Indivo en Veerle Van Vlierberghe van Het Balanske (gratis download)
Omdat ze mens zijn - Momenten sprak met Myriam Bergmans, dienst ‘vrije tijd’ van het OPZ Geel (gratis download)
In/exclusief daten in Halle. Een gesprek met Bea Paternot, diensthoofd sociale zaken in de stad Halle - Inge Van de Walle (gratis download)
De provincie, laboratorium voor toegankelijk jeugdwerk - Momenten sprak met Eddy Couckuyt, gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen en Ellen Meersschaert van de provinciale jeugddienst (gratis download)
Experten in samen spelen. Het verhaal van de inclusieve speelpleinwerkingen - Kwinten Fort, Hanne Cools en Pieter Verbanck (gratis download)
Een nieuw decreet buitenschoolse kinderopvang: nieuwe kansen voor het inclusief beleid? - Johan Vanroye en Yota Mokos (gratis download)
Over-leven op een klein budget. Mensen met een beperking door de bril van Amartya Sen - Inge Van de Walle (gratis download)
Een assistent,… evident? Persoonlijke assistentie in de vrije tijd - Momenten sprak met drie budgethouders: Rik Huys, Crien Heyde en Ingrid Peetroons (gratis download)
G-sport in topvorm - Momenten sprak met Jessica Desmet, directeur van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport, en Paula Van Hovels, sporttechnisch coördinator van Vlaamse Atletiek Liga (gratis download)
Samen op de mat! Judo club Brugge buigt zich over een G-werking - Momenten sprak met Didier Franceus, voorzitter van judo club Brugge (gratis download)
Sport voor mensen met een handicap in Nederland. Op weg naar Olympisch niveau? - Caroline van Lindert (gratis download)
De toegankelijkheid van evenementen in Vlaanderen. Een stand van zaken en de rol van Intro vzw - Bart Parmentier (gratis download)
Inclusief UiT - Karel Lievens (gratis download)
Inclusieve voorstellingen. Goede praktijken bij de stadstheaters in Antwerpen, Brussel en Gent - Charlotte Michils (gratis download)
Wit.h in voetbaltermen - Momenten sprak met Luc Vandierendonck, coördinator van vzw Wit.h, over de projecten ‘Wissel’ en ‘Derby’ (gratis download)
ZET 6 en GUIA. Over kunst beleven en belang van netwerken - Ivo Peeters (gratis download)
No history, no future. Over de waarde van historisch erfgoed voor de Dovengemeenschap - Momenten sprak met Hugo Platteau en Pascal Mollet van Fevlado-Diversus (gratis download)
Deeltijds kunstonderwijs en leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften: hand in hand voor verbreding? - Wim Smet (gratis download)

[[{"attributes":{},"fields":{}}]]

Bestellen?

Deze publicatie kent geen afzonderlijk ISBN-nummer.
Nabestellen kan via info(at)demos.be met de vermelding van jaargang en nummer.
Een exemplaar kost je €8 + port. (zolang de voorraad strekt) 
Op eenvoudig verzoek stellen we afzonderlijke artikels digitaal (pdf) ter beschikking.

Tag(s): 

momenten